Sådan kan du selv teste din WiFi signalstyrke

A person sees a white inscription on a black smartphone display that holds in his hand. No signal

WIFI HASTIGHED OG INTERNET HASTIGHED ER IKKE DET SAMME

Vær meget opmærksom på når du tester WiFi signalstyrken at WiFi hastigheden og hastigheden på din Internetforbindelse er to helt forskellige ting.

I Danmark er vi generelt heldige med at de fleste har adgang til lynhurtige bredbåndsforbindelse baseret på f.eks. fiberteknologi, via TV-stikket eller gennem telefonkablerne (ADSL).

Desværre følger WiFi hastigheden i din bolig alt for ofte ikke med og risikerer alt for ofte at blive flaskehals for en god internetoplevelse.

Eksempel. Julie (39) er gift med Henrik, og mor til Karen på 14 år og Emil på 9 år. De 4 bor i et hus på 168 kvm. Julie har købt en 1.000 Mbit internetlinje, men Karen siger at når hun Streamer på sin tablet på hendes værelse er billedet helt sløret og står nogle gange stille. Emil siger at problemet er det samme på Google Meet. Julie kontakter internetleverandøren, som forklarer at hastigheden er 1.000 Mbit på internetlinjen, så derfor bør der ikke være tekniske problemer. Inde i stuen kan Karen godt se streaming med et fint billede og høj opløsning, og Emil har ikke problemer med Google Meet når han sidder ved spisebordet i køkkenet. Lyder det velkendt?

Årsagen er oftest WiFi signalet falder i styrke jo længere væk du bevæger dig fra det sted hvor din internetrouter står. Når WiFi signalstyrken skal testes anbefaler vi derfor at det gøres pr. rum i din bolig. Er rummet over 20 kvadratmeter vil det også være en god idé at teste flere steder i rummet. Det kan du gøre fra din mobiltelefon, tablet eller PC. Derved bliver det meget let at finde frem til døde zoner, hvor signalet ikke når frem.

Family With Teenage Children Eating Meal In Kitchen
A person sees a white inscription on a black smartphone display that holds in his hand. Wi-Fi

Du har sikkert allerede en rigtig god idé om hvor signalet er svagt og hvilke devices der påvirkes negativt, men det er ofte alligevel en god idé at teste signalstyrken for at endeligt kunne fastslå WiFi signalet er årsagen til en dårlig oplevelse med eksempelvis streaming tjenester såsom DR TV, Netflix eller lign.

WiFi test

Wifimester anbefaler Speedtest.net til at teste med, da den beregner gennemsnitstal for Download og Upload af data i Megabit per sekund over en tidsperiode på ca. 30 sekunder. Gennemsnitstallet er væsentligt når du skal vurdere hvad dit Wifi kan klare ved en kontinuerlig belastning som streaming kan være.

Tag en hurtig test her: https://www.speedtest.net 

Du kan også finde flere gode testmuligheder hos Kristian Ole på: https://kristianole.dk/hastighedstest/

Når du er færdig med at teste og finde døde zoner, kan du læse mere om vores produkter eller kontakte salg på info@wifimester.dk. Vi står klar til at hjælpe dig videre til en bedre internetoplevelse!

Letter board- be strong wifi. Tulips and computer

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.